In het dorp Tuil, gelegen in de fruitrijke betuwe hebben wij een grote bijdrage geleverd aan het renoveren van een woning en het nieuw bouwen van een fruitschuur. van Kessel Bouw BV heeft hier echter niet alleen het bouwkundige deel voor haar rekening genomen maar heeft ook zorg gedragen voor architect en constructeur. 

Het oorspronkelijke huisje was gedateerd en had weinig karakter. Het viel weg tussen alle groen in de voortuin en ook ontbrak het in het gevelbeeld aan verhouding. van Kessel Bouw is in overleg met de toekomstige bewoners in overleg gegaan en heeft samen met architectenbureau AB-architectuur een nieuw plan ontwikkeld voor de woning waarbij de grootste elementen van de woning konden worden behouden. Diverse kozijnen zijn vervangen, er zijn erkers geplaatst, de dakkapel is vergroot. Verder is er een veranda gemaakt met een eikenhouten constructie en is de gehele woning van binnen verbouwd inclusief alle sanitair en de keuken.

Aangrenzend aan de woning is een nieuwe schuur gebouwd. Deze wordt gebruikt voor het fruitteeltbedrijf dat de bewoners hebben.  Kenmerkend aan deze schuur is de landelijke stijl. Er is gekozen voor een hollandse dakpan, eiken spanten aan de buitenzijde en een gevelbekleding van onderhoudsarme potdekseldelen. Deze zijn gemaakt van een geperste kunststofvezel waardoor schilderwerk niet meer nodig is.

Momenteel wordt nog gewerkt aan de afbouw van de schuur. Ook gaat het buitenterrein nog flink op de kop. Alle straatwerk wordt vervangen door nieuw en aan de achterzijde van de schuur komt nog een overkapping voor de opslag van fruitkisten. De bewoners zijn inmiddels verhuist, de oplevering van de overige werkzaamheden gebeurd nog voor de bouwvak.

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
Opgeleverd:
Particulier
AB-architectur
Tuil
Juni 2015