In het buitengebied tussen Maas en Waal bouwen wij in opdracht van een particulier een schitterende dijkwoning.  De woning is kenmerkend door het toepassen van robuuste en ouderwetse materialen. Dit geeft het geheel al direct een authentieke uitstraling. De woning is nog niet helemaal klaar maar bij oplevering zal het lijken of de woning er al enkele jaren staat. 

Een grote kelder vormt de basis van deze woning. Deze overbrugt de afstand tussen de uiterwaard en de dijk. Het begane grond niveau bevind zich op dijkniveau. In de kelder is plaats voor de technische installaties alsmede enkele verblijfsruimten met veel licht en uitzicht over de weilanden.

Zeer opvallend aan de woning zijn de grote eikenhouten constructies van de terrassen die zijn geplaatst. De grote balken van maar liefst 28 centimeter in het vierkant geven de woning een robuuste uitstraling. Het eiken is nergens mee behandeld en zal weldra vergrijzen. Hiermee komt de ouderwetse uitstraling naar voren die architect en opdrachtgever voor ogen hebben. Deze ouderwetse uitstraling wordt ook bereikt door het toepassen van 2e-hands oude holle dakpannen. Wellicht lijkt het dak nu wat rommelig te liggen maar de wind zal deze naar verloop van tijd beter op zijn plek leggen.

De opdracht voor van Kessel Bouw is het casco bouwen van de woning. Dit betekend dat wij de afwerking, alsmede de technische installaties niet in opdracht hebben en dat dit door de opdrachtgever zelf wordt uitbesteed.

 

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
BVO:
Particulier
ir. Frank Ruiter Architect bna b.v. 
Nieuwendijk
380 m2

kelder-drone-1kelder-drone-2img_1027 img_1058 img_1154 img_2156 img_2180 img_2229 />