In de nieuwbouwwijk van het kleine plaatsje Tuil hebben we een eigentijdse school gebouwd. Een wolf in schaapskleren, want hoewel het gebouw aan de buitenzijde niets spannends verraadt is deze school installatietechnisch een hoogstandje.

Deze school bevat 6 ruime klaslokalen, een multifunctionele gemeenschappelijke ruimte en een buitenschoolse opvang. Kenmerkend aan het gebouw zijn de vele kleuren. Geen lokaal is hetzelfde en zelfs in de algemene ruimtes is elke kleur weer anders. Ook aan de buitenzijde zijn verrassende details toegepast. Denk hierbij aan de schijnramen in de topgevels, het spiegelende glas en de schuine kozijnen. Verder is hier gebruikt gemaakt van metselwerk dat gepointmasterd is. Dit houdt in dat de specie in de zwarte kleur is geleverd en direct bij het metselen is afgewerkt. Voegwerk is dus overbodig.

Het pand is luchtdicht gebouwd. Elke aansluiting is doordacht en er is gezorgd dat er geen luchtlekken zijn waardoor het gebouw zeer weinig energie verliest. Dankzij deze luchtdichting kan de toegepaste WTW- installatie optimaal gebalanceerd. Er zijn bronnen geboord voor de opslag van warmte in de grond en in iedere ruimte is de temperatuur apart instelbaar. Stoffige radiatoren zijn niet meer aan de orde door vloer- en luchtverwarming. Dit waarborgt een optimaal leefklimaat voor de jonge studentjes.

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
Opgeleverd:
BVO:
VPCON de Klingelenburg
Elemans van de Hork Architecten
Tuil
Maart 2014
1230 m2

IMG_2303IMG_2322IMG_2366Tuil binnen

Van KesselBouw 70

Van KesselBouw 69Van KesselBouw 73

Van KesselBouw 72

Van KesselBouw 74