In opdracht van K&O Property Managemen hebben we bij Adyen aan de Oosterdokhaven in  Amsterdam een trapopgang gerealiseerd van de  4e naar de 5e etage. Het ontwerp is in opdracht van de huurder van het pand uitgevoerd door DZAP Architecten uit Naarden. 

De grootste uitdaging zit hem in de logistiek. De 4e en 5e verdieping zijn in gebruik door de fa. Adyen. Het personentransport tussen deze twee verdiepingen kon alleen maar via de centrale liften gebeuren welke door de gebruikers als onpraktisch is ervaren. Derhalve is gekozen om een trap te maken. Adyen heeft hiervoor zelf het ontwerp verzorgd in combinatie met DZAP. 

Het zaagwerk is in de avonduren en het weekend uitgevoerd om de overlast voor het kantoor tot een minimum te beperken. Kenmerkend aan deze klus zijn de zeer beperkende werkomstandigheden zowel binnen als buiten. Binnen doordat er volop bedrijvigheid is rondom het werkgebied en buiten wegens de smalle straten, aangrenzend spoor en parkeergarage onder straatniveau. Nauwe samenwerking met de huurder, gemeente en Brandweer zijn hier essentieel.

De trap bestaat uit een stalen frame met betongevulde treden. Een glazen balustrade en RVS leuningen en accenten maken het geheel af. Dit strakke ontwerp steekt mooi af tegen de plantwall welke ingepoot is met echte planten en deze worden aangelicht met speciale daglichtlampen en automatisch bedruppeld met water.

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
Opgeleverd:
K&O Property Management BV
DZAP Architecten
Amsterdam
Maart 2016

 

Adyen AmsterdamIMG_0437

IMG_9451IMG_9946IMG_9942