Werkspoorkathedraal Utrecht

Recent hebben wij een mooi project aangenomen in Utrecht. Het betreft het realiseren van ruim 2000m2 kantoren in de werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit pand is industrieel monumentaal erfgoed. Oplevering staat gepland voor juni 2015.

Wellicht heeft u dit gebouw al eens op tv langs zien komen. Zo is hier bijvoorbeeld het NOS jaaroverzicht van 2014 opgenomen. Verder is de locatie de laatste jaren veel gebruikt als locatie voor fotoshoots van trouwerijen tot luxe auto’s. van Kessel Bouw BV heeft het karakteristieke pand voorzien van een enorme facelift. Een contrasterend zwarte kantorenstrook is gebouwd in en buiten het pand. totale lengte van de kantorenstrook is 90m1. 15 meter diepte is inpandig gerealiseerd en tevens is er 7,5m1 uitgebouwd naar de buitenzijde. 

Zware stalen kozijnen, een groen dak en het contrast tussen modern strak en het authentieke gebouw maken dit werk tot een pareltje. Met grote trots hebben wij dit project uit mogen voeren in opdracht van Overvecht Vastgoed BV. Momenteel zijn praktisch alle studio’s verhuurd en in gebruik genomen. Naast de werkzaamheden aan de kantoren hebben wij nog diverse ander werkzaamheden in opdracht / uitvoering. Hierover kunt u meer vinden op onze projectenpagina.

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
BVO:

Overvecht Vastgoed BV
Monk architecten
Utrecht
2000 m2

IMG_7388Werkspoor buitenzijdeIMG_6998 IMG_7006 IMG_7010

© Herman van Doorn