Verduurzaming van een monumentaal gebouw in de breedste vorm. Het kantoorgebouw in hartje Amsterdam aan de Keizersgracht welk wordt bewoond door Thedoor Gilissen Bankiers  wordt door van Kessel Bouw weer in een nieuwe jas gestoken. Het pand krijgt een upgrade van energielabel G naar een B-label. Dit gebeurd door het vervangen van het gevelglas en het vervangen van de gehele warmte- en ventilatieinstallatie van het pand. 

Het pand telt 4 verdiepingen en al deze bouwlagen worden voorzien van verse lucht op een comfortabele temperatuur via een nieuwe installatie welke op het dak is geplaatst. Gezien de omvang van het pand is hiervoor een grote installatie benodigd. Er zijn 2 luchtbehandelingskasten geplaatst, alsmede 2 stuks warmtepompen. Verder is de gehele airco-installatie vervangen. Om te voorkomen dat omwonenden hinder ondervinden van de installaties zijn deze uitgevoerd in een speciale low-noise uitvoering. Tevens zullen de installaties ‘s-avonds automatisch op standby gaan. 

Alle gevelbeglazing is vervangen door speciaal isolatieglas dat geschikt is voor de oude kozijnen en dat toegepast mag worden in monumentale panden. In totaal zijn er 835 ruiten vervangen. De levering van het nieuwe glas en het afvoeren van de oude ruiten werd bijna dagelijks uitgevoerd.

De grootste uitdaging aan dit project is misschien wel de locatie. De gracht is behalve erg smal ook nog eens erg druk. Continue worden de diverse bedrijven voorzien van nieuwe voorraden en het is een komen en gaan van bezoekers van al deze bedrijven. Door goed denkwerk en het zo efficiënt mogelijk inplannen van de werkzaamheden is de overlast beperkt gebleven. Van Kessel Bouw BV heeft de coördinatie van de werkzaamheden voor haar rekening genomen. Hijsmomenten van de installaties zijn uitgedacht in overleg met het kraanbedrijf en in nauw overleg met de gemeente is bepaald wanneer de werkzaamheden het beste konden worden uitgevoerd. van Kessel Bouw BV draagt zorg voor het verkrijgen van vergunningen en het informeren van de omgeving.

Het pand is in eigendom van een Duitse beleggingsmaatschappij. In nauw overleg met opdrachtgever en gebruiker van het pand proberen wij een zo goed mogelijk eindresultaat te realiseren waarbij iedereen gehoord is en een bijdrage kan leveren. Wij proberen altijd in te spelen op de wensen van beide partijen, ook als de belangen hier soms niet geheel overeenkomen. Wij spreken de taal van zowel de eigenaar als de gebruiker en kunnen zo een grote bijdrage leveren aan de wensen van beide partijen.

Opdr.gever:
Installateur:
Plaats:
Opgeleverd:
K&O Property Management BV
Klik elektro- & klimaattechniek
Amsterdam
Prognose:   December 2015

 

Keizersgracht Amsterdam IMG_8144IMG_8139 IMG_8180 IMG_8643 IMG_8648 Keizersgracht AmsterdamIMG_8655 IMG_8185[afbeeldingen klein ]