Sonac Vuren is een fabriek welke beenderen uit de vleesindustrie verwerkt tot diverse grondstoffen welke onder andere worden ingezet in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Deze continue ontwikkelende fabriek behoeft regelmatig onderhoud, alsmede vernieuwing en uitbreiding van de installaties. Van Kessel Bouw BV levert regelmatig een bijdrage aan deze activiteiten. Van betonfunderingen voor nieuwe funderingen tot vloergoten en van het vervangen van kozijnen tot het compleet overkappen van een waterzuiveringsinstallatie. 

De waterzuiveringsinstallatie is toch wel één van onze specials. Deze bestaande zuiveringsinstallatie was gebouwd in een oude lattenloods met een golfplatendak. Vanwege de ouderdom en technische staat van deze loods is besloten om hiervoor een nieuwe overkapping te realiseren. In overleg met van Kessel Bouw BV is er gekozen om geen nieuwe hal te bouwen maar een tent te plaatsen over deze installatie. Vanwege de stankoverlast van de installatie zou het bouwen van een traditionele bedrijfshal geen prettige klus zijn voor onze medewerkers en daarbij zou door de corrosieve werking van deze dampen een traditionele hal snel aftakelen. Het PVC-doek van de toegepaste tent is echter prima tegen deze omstandigheden bestemd. Deze tent is speciaal uit Oostenrijk geïmporteerd en door onze medewerkers geplaatst.

De bestaande hal is gesaneerd en gesloopt en de nieuwe overkapping is geplaatst zonder dat de installatie hiervoor buiten werking is gesteld. Alle werkzaamheden van de fabriek hebben gewoon non-stop door kunnen gaan. Door het meedenkende karakter van van Kessel Bouw BV heeft de opdrachtgever een passende oplossing gekregen waarvoor wij maar liefst 30 jaar garant kunnen staan!

Opdrachtgever:
Architect:
Plaats:
Opgeleverd:
Sonac Vuren BV
N.V.T.
Vuren
2012

 

IMG_0635 Sonac Vuren2012-05-18 08.15.07 IMG_8503 IMG_8506 Sonac Vurensonac wzi 002sonac wzi 008[afbeeldingen klein ]